Barion Pixel

Baba előtt, babavárás

Már a gyermekáldás megtervezésekor is gondoljunk a vashiányra?

Igen, hiszen körülbelül minden 3. fogamzóképes nő vashiányos (forrás). Különösen fontos a megelőzés azon fiatal nők esetében, akik belátható időn belül gyermeket szeretnének. A vastartalékok időben történő feltöltése már a tervezés időszakában is szükséges, ez a terhesség korai szakaszában kedvezően befolyásolja az anya közérzetét, illetve a magzat testi és szellemi fejlődését.

Ajánlott tehát a terhességet megelőző időszakban vaskúrát tartani, melyet félévente célszerű rendszeresen megismételni.

Tudta?

A vashiány az ovuláció hiányát és a petesejtek károsodását okozhatja, így akik vashiányban szenvednek, akár 60%-kal kisebb eséllyel esnek teherbe.

Már a babavárás kezdetétől kezdve gondoskodjon vastartalékai feltöltéséről.
(Forrás:A study on significant biochemical changes in the serum of infertile women)

Szeretnénk felhívni a figyelmedet arra, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a változatos és vegyes étrendet. Az oldalon található cikkeinkkel a célunk az információközlés és a tájékoztatás, semmilyen körülmények között nem szeretnénk azt sugallni, hogy étrend-kiegészítő fogyasztása nélkül nagyobb valószínűséggel fordulnak elő a betegségek, illetve nem őrizhető meg az egészség. Kérünk, hogy bármilyen egészségügyi panasz esetén első lépésként konzultálj kezelőorvosoddal és az ő ajánlása szerint járj el.  

Shopping Cart