Természetes vaspótlás gluténérzékenység esetén is!

Nem ritka, hogy a vashiányt előbb felfedezik, mint a gluténérzékenységet, viszont fontos tudni, hogy a betegség azonosítása után is kiemelt figyelmet kell fordítanunk a vaspótlásra. Mutatjuk, hogy milyen lehetőségek állnak a rendelkezésünkre!

Minden olyan betegség, ami gátolja, hogy a vas felszívódjon a szervezetünkben, vashiányhoz vezethet, megfelelő kezelés nélkül pedig akár vashiányos vérszegénység is kialakulhat.  Ilyen betegség például a gluténérzékenység is.

Gluténérzékenység esetén azok a belekben található bélbolyhok károsodnak, amelyek fontos szerepet játszanak a tápanyagok, többek között a vas felszívódásában. Ennek következtében a szövetek oxigénellátásáért felelős vörösvértestek száma csökkenhet.

Milyen tünetek esetén gyanakodjunk vashiányra?

Az egyik legjellemzőbb tünet, ami már egészen korán észrevehető az a tartós fáradtság. De vashiányra utalhat még a hajhullás, a sápadt, fakó bőrszín, a rendszeres fejfájás, szédülés vagy akár a szapora szívverés is. Súlyosabb esetben a koncentrációzavar vagy a teljesítőképesség romlása is előfordulhat.

Fontos, hogy amint felismertük a tüneteket és a kezelőorvosunk azonosította a vashiányt, a lehető legrövidebb idő belül kezdjük meg a vaspótlást.

Milyen lehetőségeink vannak a vaspótlásra gluténérzékenyként?

Mindenekelőtt nagyon fontos tisztázni, hogy a gluténérzékenység miatt sérült bélbolyhok regenerálódása nem rövid folyamat. Ezért ennél a betegségnél különösen nagy jelentősége van a megfelelő és folyamatos vaspótlásnak. Érdemes hosszú kúrákban gondolkodni, amely akár 6-12 hónapig is eltarthat.

Amikor a kezelőorvos megállapítja a gluténérzékenységet, a legtöbb esetben azt javasolja, hogy próbáljunk elkerülni minden olyan ételt, amelynek összetevőiben megtalálható a glutén. Vagyis igyekezzünk gluténmentesen táplálkozni.

Ma már számos gluténmentes élelmiszert találunk a boltok polcain, de csak kevesen beszélnek arról, hogy mit is jelent pontosan az a kifejezés, hogy gluténmentes.

A törvény értelmében azokra az élelmiszerekre lehet ráírni a gluténmentes jelzőt, amelyek esetében az adott élelmiszer legfeljebb 20 mg/kg glutént tartalmaz. Ez az a kategória, amit gluténérzékenység esetén nyugodtan fogyaszthatunk.

A Floradix Kräuterblut szirup éppen ezért biztonsággal fogyasztható gluténérzékenység esetén is, mert bár az összetevői között megtalálható a búzacsíra-kivonat, a termék mégis gluténmentes, hiszen gluténtartalma kevesebb, mint 5mg/kg.

A Floradix Kräuterblut szirup rendszeres fogyasztásával tehát gluténérzékenyként is biztonsággal pótolhatjuk a hiányzó vasat!

A Floradix Kräuterblut szirup további előnyei:

  • gyógynövényekből, zöldségekből és gyümölcslé koncentrátumból készült
  • folyékony állaga előnyös lehet a felszívódás szempontjából
  • a vasat a különösen jól felszívódó vas(II)-glükonát formájában tartalmazza
  • laktózmentes
  • vegetáriánusok is fogyaszthatják
  • sportolók számára is ajánlott, mivel egyetlen összetevője sem szerepel a WADA listáján
  • a vásárlói visszajelzések alapján nem okoz székrekedést
  • kellemes ízű, ezért fogyasztása nem okoz gondot még a gyerekek körében sem
  • ellenőrzött, német minőség és gyártástechnológia alapján készült

A Floradix Kräuterblut szirup a gluténérzékenyeken különösen ajánlott még a nőknek, beleértve a várandós és szoptató anyákat, a gyerekeknek, a serdülőkorúaknak, az idősebbeknek, a betegségből lábadozóknak, illetve mindazoknak, akik aktív életmódot élnek.

Shopping Cart