Rólunk

Kéz a kézben a természettel

A Sal-Bert Kft. 1992-ben alakult azzal a céllal, hogy gyógyhatású készítmények nagykereskedelmét láthassa el. A németországi Salus-Hauszal megkötött stratégia szerződés aláírása után megkezdődhetett a Salus-Haus gyógyhatású készítményeinek engedélyeztetése Magyarországon az Országos Gyógyszerészeti Intézet által.

1994-ben, az engedélyek megszerzése után elkezdődött a termékek importja. Büszkék voltunk arra, hogy egyike lehettünk azon cégeknek, akiknek lehetősége nyílt kizárólagos képviselői jogot kapni a világ számos országa és gazdasági társaságai közül, így biztosítva Magyarország gyógytermék-nagykereskedői és segítségükkel a lakosság számára kimagasló minőségű gyógyhatású készítményeket.

Az elkövetkező években olyan – sokak által jól ismert – termékekkel tudtunk jelen lenni a magyar piacon, mint a Floragink drazsé, Echinacea cseppek és tabletta, Vízhajtó kapszula…

Az elmúlt évek törvényi szabályozásai hatására termékeink átminősítésre kerültek,
így mint étrendkiegészítőket tudjuk azokat tovább forgalmazni.

Küldetésünk

A SALUS-HAUS kiváló minőségű étrend-kiegészítőit forgalmazzuk nagykereskedőink számára, akiken keresztül termékeink eljutnak a fogyasztókhoz. Elkötelezettek vagyunk abban, hogy segítsünk azoknak, akik szeretnék megőrizni egészségüket, egészségügyi problémák esetén pedig azoknak kínáljuk termékeinket, akik nem feltétlenül gyógyszerrel gondolják orvosolni a bajt. Magunkénak érezzük a Salus-Haus mottóját: “Kéz a kézben a természettel”.

Minőség és gyártás

A környezetvédelem és a minőségi termékek csupán üres szavak maradnak, ha modern gyártási technológiákkal, átfogó ellenőrzési és tesztelési rendszerekkel, oktatással és továbbképzéssel, innovatív kutatással és tapasztalt értékesítési szakemberekkel folyamatosan nem fektetünk be megvalósításukba. Mindez a termékskála folyamatos tökéletesítését és továbbfejlesztését célozza.

Értékes nyersanyagok és szigorú SALUS minőség-ellenőrzés

A gyártási folyamat egészére jellemző korszerű és kipróbált technológiák biztosítják egyrészt, hogy a gyártás során megmaradt melléktermékek komposztálásra kerülnek, így nem károsítják a környezetet, másrészt pedig, hogy az alapanyagok kíméletes kivonása a növényekből, gyümölcsökből és gondos feldolgozása magas minőségű végterméket eredményez. A technológia továbbá a legkorszerűbb csomagolási és tárolási módszereket is biztosítja.

Szigorú laboratóriumi ellenőrzés

A minőség az alapanyagokkal kezdődik. Az alapanyagok előkészítésétől a termékgyártáson át a csomagolásig, egy komplex és átfogó minőségellenőrző folyamat a lehető legjobb garancia arra, hogy a kívánt termék és a környezeti szabványok megvalósuljanak. A gyógytermékek előállítása és ellenőrzése szigorú jogi és belső szabályozáshoz, például a WHO Jó gyártási gyakorlat (GMP- Good Manufacturing Practice) útmutatójához kötött. További bioszabvány eljárásokkal biztosítható, hogy a vásárló valóban a garantált ökológiai terméket kapja meg.

Az optimális minőség elsőbbsége

A gyárba érkező gyógynövények tesztelése (pl. eredet, aktív hatóanyag-tartalom, és tisztaság tekintetében) a Salus-Haus saját szabályrendszere alapján történik, mely messze meghaladja a jogi követelményeket. A gyár minden terméke a törvényesen megengedettnél jóval kevesebb káros anyagot tartalmaz.

A gyógynövények feldolgozása higiénia, mennyiség és egyéb minőségjellemzők szempontjából állandó ellenőrzés alatt történik, vagy emberek által (pl. kézi válogatás), vagy gépekkel (pl. elektronikus ellenőrző rendszerek, melyekkel elkerülhető az alapanyagok téves azonosítása vagy felcserélése).

Desztillálás

Mielőtt a termékek eladásra kerülnek, egy végső ellenőrző eljárás keretében, az alapanyagok egy utolsó minőségellenőrzésen – többek között mikrobiológiai elemzésen – esnek át.

A technológia és a minőség mellett, a Salus-Haus fontos építőköve a példaértékű vállalatpolitika: a csapat magas szintű motiváltsága, kiváló oktatásuk, képzésük és a vállalati szociális integráció szakértelmet és felelős együttműködést biztosít. Lojális csapat = problémamentes gyártási folyamatok.