Barion Pixel

A túl erős menstruáció

A nők egy része, mintegy 9-14%-a jelentős mennyiségű vért veszít a menstruációja során.

A jelentős mennyiségű vérveszteség okai

A menstruáció során bekövetkező vérveszteség oka lehet, hogy:

  • az átlagos 5-7 napnál tovább tart a menstruációs vérzés, vagy
  • a normálisnál erősebb vérzés tapasztalható.

Az utóbbi esetben arról számolnak be a hölgyek, hogy a pár óránkénti tampon, vagy betétcsere már nem bizonyul elegendőnek. Egy átlagos mestruációs vérzés során körülbelül 60 ml vért veszítünk, ez nagyrészt olyan mértékű vérzésnek felel meg, amely átlagosan 4 óránként teszi szükségessé normál méretű tamponok, vagy intimbetétek cseréjét. Ennél nagyobb mennyiségű vérzés esetén már érdemes konzultálni a kezelőorvosunkkal.

Túl erős menstruációs vérzés (menorrhagia)

Abban az esetben beszélhetünk erős menstruációs vérzésről (menorrhagia), ha a vérveszteség rendszeresen több, mint 80 ml. Ekkora mértékű vérveszteség már a nők közérzetére is hatással lehet: gyengének, fáradtnak érezhetik magukat. Egy átlagosnak tekinthető menstruáció során a nők 1 mg vasat veszítenek. Ezzel szemben az erős és/vagy elhúzódó havi vérzések 6-8 mg vasveszteséggel járhatnak együtt.

Vizsgálatok eredményei alapján a menorrhagiás nők túlnyomó többsége teljesen kimerült vasraktárakkal rendelkezik. Az elvesztett vas kiegészítétse nem könnyű feladat. A 6-8 mg vas kiegészítése szélsőséges esetekben akár 160 mg vas bevitelét is szükségessé teheti, ami a hazai ajánlásokat (NRV) tekintve (14 mg/nap) 8-11 napi ajánlott beviteli referenciaértéknek felel meg.

(Forrás: Gyógyszertári Practicum Novum XXIII. évfolyam 4. szám)

Kräuterblut szirup

A Floradix Kräuterblut szirup táplálékkiegészítő szerves kötésű vasat, B1-, B2-, B6-, B12- és C-vitaminokat tartalmaz, melyek hozzájárulhatnak a fáradtság és a kimerültség csökkentéséhez, valamint részt vesznek a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban. Ezenkívül a vas, valamint a B6- és a B12-vitaminok hozzájárulhatnak a normál vörösvértest- és hemoglobin képződéshez. A C-vitamin fokozza a vas felszívódását.

Nem tartalmaz alkoholt, tartósítószert, színező- vagy mesterséges aromaanyagokat, laktózt.

Szeretnénk felhívni a figyelmedet arra, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a változatos és vegyes étrendet. Az oldalon található cikkeinkkel a célunk az információközlés és a tájékoztatás, semmilyen körülmények között nem szeretnénk azt sugallni, hogy étrend-kiegészítő fogyasztása nélkül nagyobb valószínűséggel fordulnak elő a betegségek, illetve nem őrizhető meg az egészség. Kérünk, hogy bármilyen egészségügyi panasz esetén első lépésként konzultálj kezelőorvosoddal és az ő ajánlása szerint járj el.  

Shopping Cart