Barion Pixel

Gyerekek és vashiány

A vashiányos vérszegénység a gyerekeket is érintheti, hiszen a vashiányos anémia minden életkorban előfordulhat. A még fel nem ismert vashiány, vagy már megállapított vérszegénység előfordulhat akár 1-2 éves korban is, de a növekedés időszakában és a kamaszkorú lányoknál is.

A növekedés éveiben nagyon fontos a megfelelő vas bevitele, később, idősebb korban történő nagyobb mennyiségű vasbevitel már nem tudja ezt a hiányt pótolni.

Érintettek lehetnek az újszülöttek is, akik vaskészletei nem töltődtek fel a várandósság során az anya szervezetéből, illetve akiket nem szoptattak. A vashiányos gyerekek gyakran sápadtak, betegesnek tűnnek, nincs étvágyuk és nincs igazán kedvük a játékhoz sem.

A gyorsan növő iskoláskorú fiúk és lányok is szenvedhetnek vashiányban, melynek következményei lehetnek a fáradtság, a koncentráció képességének hiánya, a tanulási képesség csökkenése, romló teljesítmény az osztályzatok, vagy a sporteredmények területén.

A már menstruáló kamaszlányoknak a vérzés miatt is szükségük van több vasra, de ezt a korosztályt érintheti még a kiegyensúlyozatlan táplálkozás vagy a radikális fogyókúra, melyek súlyosbíthatják a tüneteket.

Szeretnénk felhívni a figyelmedet arra, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a változatos és vegyes étrendet. Az oldalon található cikkeinkkel a célunk az információközlés és a tájékoztatás, semmilyen körülmények között nem szeretnénk azt sugallni, hogy étrend-kiegészítő fogyasztása nélkül nagyobb valószínűséggel fordulnak elő a betegségek, illetve nem őrizhető meg az egészség. Kérünk, hogy bármilyen egészségügyi panasz esetén első lépésként konzultálj kezelőorvosoddal és az ő ajánlása szerint járj el.  

Shopping Cart