Barion Pixel

Vaskiegészítés szoptatás idején

A kismamák sokszor félnek attól, hogy ha nem táplálkoznak megfelelően, akkor a tejükben nem lesz elegendő tápanyag a kisbabájuk számára. Szerencsére ez csak nagyon szélsőséges esetekben fordul elő. Az anyukáknak ettől függetlenül figyelniük kell magukra, hiszen ha nem visznek be a szervezetükbe minden nyomelemet és ásványi anyagot, akkor a tartalékaik előbb-utóbb kimerülnek. A pici babák gondozása egyébként is megerőltető feladat, ha pedig az édesanya emellett vashiányos állapotba kerül, az tovább súlyosbíthatja a fáradtságérzést és a gyengeséget. Tanulmányok szerint a szülés utáni depresszió kockázata is magasabb a vashiányos kismamáknál.

Tudta?

Az anyatejjel táplált csecsemőket 4-6 hónapos korig nem veszélyezteti a vashiány, hiszen az anyatejből a vas felszívódása rendkívül jó hatásfokú.
Táplálja anyatejjel kisbabáját, és gondoskodjon az elegendő vasbevitelről.

Fontos tudni, hogy a szoptatás is elvon annyi vasat a kismama szervezetéből, mint a menstruáció, ráadásul a szüléssel járó vérveszteséget is pótolni kell. Ezért a szoptatás idején az édesanyáknak az átlagosnál több, napi 20 mg vasra van szükségük. Ha a szoptatás időszaka alatt menstruáció is jelentkezik, akkor ennél is több vasat igényelhet a szervezet.

A vaskiegészítés a szoptatás alatt azért is fontos, mert a vashiányos állapot kialakulásának esélye minden terhességgel tovább növekszik. Ha az első várandósság végére kimerül a kismama szervezete, az a későbbi gyermekekre nézve jelent kockázatot. Ráadásul a vasraktárak feltöltése nem megy egyik napról a másikra, akár hónapokat is igénybe vehet.

Kräuterblut szirup

A Floradix Kräuterblut szirup táplálékkiegészítő szerves kötésű vasat, B1-, B2-, B6-, B12- és C-vitaminokat tartalmaz, melyek hozzájárulhatnak a fáradtság és a kimerültség csökkentéséhez, valamint részt vesznek a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban. Ezenkívül a vas, valamint a B6- és a B12-vitaminok hozzájárulhatnak a normál vörösvértest- és hemoglobin képződéshez. A C-vitamin fokozza a vas felszívódását.

Nem tartalmaz alkoholt, tartósítószert, színező- vagy mesterséges aromaanyagokat, laktózt.

Szeretnénk felhívni a figyelmedet arra, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a változatos és vegyes étrendet. Az oldalon található cikkeinkkel a célunk az információközlés és a tájékoztatás, semmilyen körülmények között nem szeretnénk azt sugallni, hogy étrend-kiegészítő fogyasztása nélkül nagyobb valószínűséggel fordulnak elő a betegségek, illetve nem őrizhető meg az egészség. Kérünk, hogy bármilyen egészségügyi panasz esetén első lépésként konzultálj kezelőorvosoddal és az ő ajánlása szerint járj el.  

Shopping Cart