Barion Pixel

Vashiány és meddőség?

A vashiány a nőket leggyakrabban érintő hiány a világon, mégis kevés nő van tisztában azzal, hogy a vas milyen kapcsolatban van a meddőséggel és a terhesség körüli komplikációkban. Az első menstruációtól a menopauzáig a női szervezet vasszintjét a menstruáció, illetve a terhesség alatti ásványianyag-veszteség határozza meg.

Kutatások kimutatták, hogy a nők ötöde úgy esik teherbe, hogy nem megfelelő a vasszintje. Pedig a nők vasigénye a terhesség alatt megduplázódik, így megfelelő táplálkozás és hatékony kiegészítés (pl. étrend-kiegészítő) nélkül a vasraktárak lecsökkennek.

A megfelelő termékenységhez, a placenta egészséges kifejlődéséhez, a baba hatékony oxigénellátásához, agyi fejlődéséhez, valamint életének első 6 hónapja során használt vasraktárainak kialakulásához elegendő vasra van szükség. A vashiány ezért kapcsolatban állhat a meddőséggel, a vetéléssel, az alacsony születési súllyal, a koraszüléssel, a szülés utáni depresszióval, valamint a csecsemőkori vashiánnyal.

Ezért mindenképpen ügyeljen oda a helyes táplálkozásra, ha babát tervez, s gondoskodjon hatékony kiegészítőről is, mint amilyen például a Kräuterblut szirup.
Forrás: Fertility Authority

Shopping Cart