Barion Pixel

6 jel, hogy az immunrendszerünknek támogatásra van szüksége!

Ha gyakran érezzük magunkat fáradtnak, betegnek, vagy egyéb olyan zavaró tünetünk van, amit nem tudunk hova tenni, akkor nagy valószínűséggel legyengült az immunrendszerünk. De melyek lehetnek a figyelmeztető jelek? Ma 6 ilyet gyűjtöttünk össze!

1. Állandóan stresszesek vagyunk!

A stressz szinte már része a rohanó életünknek, ami sajnos nincs jó hatással az egészségünkre sem. A tartós, hosszú távon jelen lévő feszültség legyengítheti az immunrendszerünket, mert csökkentheti azoknak a fehérvérsejteknek a számát, amelyeknek a fertőzések leküzdésében van szerepük. Minél alacsonyabb ez a szám, annál nagyobb lehet a kockázata a vírusfertőzéseknek.

Ha azonban úgy érezzük, hogy most éppen nincs semmi, amin idegeskedhetnénk, mégis gyakran feszültek vagyunk, akkor nagy a valószínűsége, hogy az immunrendszerünk legyengült.

2. Szinte állandóan megfázással küzdünk!

Évente 2-3 alkalommal elkapott megfázás még nem ad okot arra, hogy aggódjunk. A legtöbb ember 7-10 nap alatt túljut rajta és nem is tapasztal súlyosabb tüneteket mint a tüsszögés, orrfolyás. Az immunrendszerünk azonban a háttérben szorgalmasan dolgozik, ugyanis folyamatosan termeli az antitesteket azért, hogy leküzdje a baktériumokat.

Amennyiben azonban ezek az alkalmak sűrűbbek lesznek, esetleg sokkal hosszabb ideig tart a gyógyulás, netán súlyosbodnak a tünetek, akkor érdemes elgondolkodni az immunrendszer megerősítésén. Ez ugyanis annak a jele lehet, hogy az immunrendszer nem tud elegendő antitestet termelni és nem tudja legyőzni a kórokozókat.

3. Gyakorivá válnak az emésztési problémák!

A gyakori hasmenés, a túlzott gázképződés és a székrekedés is lehet az immunrendszer gyengeségének a jele. Kutatások szerint az immunrendszerünk közel 70%-a az emésztőrendszerben található. Az ott élő hasznos baktériumok és mikroorganizmusok megvédik a bélrendszert a fertőzésektől és támogatják az immunrendszert. Ha ezeknek a hasznos bélbaktériumoknak a száma csökken, akkor megnőhet a kockázata a vírusfertőzésnek, a krónikus gyulladásnak és akár még az autoimmunbetegségnek is.

4. Lassan gyógyulnak a sebeink!

Ha megégetjük vagy megvágjuk a bőrünket, akkor erős immunrendszer esetén ezek a sérülések rövid idő alatt elkezdenek begyógyulni. A szervezet úgy dolgozik a bőr védelmén, hogy tápanyagban gazdag vért küld a sérüléshez, hogy segítse a regenerálódást.

Ennek a folyamatnak a hossza az immunsejtek egészségétől is függhet. Ha az immunrendszer gyenge, akkor a bőr nem tud a megfelelő ütemben regenerálódni, így lassabban gyógyulnak a sebek.

5. Gyakorivá válnak a fertőzéses megbetegedések!

Ha azt tapasztaljuk, hogy gyakran kapunk el vírusos fertőzéseket, akkor mindenképpen gyanakodjunk immungyengeségre. Egyes kutatások alapján a szakemberek azt mondják, hogy gyakorinak mondhatók a vírusfertőzések, ha:

 • egy év alatt kétszer alakul ki tüdőgyulladás
 • egy év alatt több mint négyszer van fülfertőzésünk
 • egy év alatt több alkalommal van arcüreggyulladásunk
 • évente több alkalommal van szükségünk antibiotikumra

6. Állandó fáradtság gyötör bennünket!

Rohanó világban élünk. Rengeteg dologra kell odafigyelnünk, egyszerre több helyen kell helyt állnunk. Ha mindezt nem ellensúlyozzuk megfelelő pihenéssel, akkor szervezetünk előbb vagy utóbb kimerül. Ha azonban úgy érezzük, hogy még egy kiadós pihenés után is fáradtak vagyunk, mindenképpen gondoljunk az immunrendszerünk támogatására, mert szervezetünk az ilyen jelzésekkel próbálja felhívni a figyelmet a bajra.

Hogyan erősíthetjük az immunrendszerünket?

Először próbáljunk meg egy kicsit változtatni az életmódunkon. Például:

 • figyeljünk oda az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozásra
 • aludjunk eleget
 • mozogjunk rendszeresen (a legjobb, ha mindezt a szabad levegőn tesszük)
 • fordítsunk megfelelő figyelmet a kézmosásra
 • tartsuk kordában a testsúlyunkat
 • kerüljük a dohányzást és más káros szokásokat
 • próbáljuk minimalizálni a stresszt

Ha úgy érezzük, hogy mindez kevésnek bizonyul, akkor választhatunk természetes alapú étrend-kiegészítőket, amelyek megfelelő összetételüknek köszönhetően támogatják az immunrendszert. A Floradix ImmunErő gyógynövényes szirup kényelmes és hatékony megoldás lehet, hiszen D3-, C-, B12- és B6-vitaminokat, szelént és cinket, valamint számos gyógynövényt és gyümölcskoncentrátumot tartalmaz, amelyek mind hozzájárulhatnak immunrendszerünk megfelelő működéséhez – egész éven át.

Erős immunrendszer
egész évben

Shopping Cart