Barion Pixel

5+1 módszer, amivel egy életen át erősíthetjük gyermekünk immunrendszerét

immunerosites-gyerekek

Szülőként az egyik legfontosabb célunk, hogy megvédjük gyermekünket – legyen szó sérülésekről, kisebb balesetekről, vagy akár fertőzésekről és egyéb betegségekről. Annak érdekében, hogy gyermekünk erős és egészséges immunrendszerrel rendelkezzen, már a kezdetektől érdemes odafigyelni néhány dologra. Nézzük meg azt a 5+1 módszert, amit érdemes kipróbálni!

1. Tanítsuk meg a rendszeres és helyes kézmosásra!

A fertőzések 80%-a érintéssel terjed. Az elmúlt időszakban ezt minden korábbinál többször hallhattuk. Tanítsuk meg már kis korban, hogy szánjon elegendő időt a kézmosásra tüsszögés, köhögés és mosdóhasználat után. A legalább 20 másodperces, meleg vízzel és szappannal történő  kézmosás eltávolíthatja a baktériumokat és a vírusokat, és így akár 45%-kal is csökkentheti a tüdőfertőzések esélyét.

2. Ne hagyjuk ki a gyermekorvos által javasolt oltásokat!

Kövessük a gyermekorvosunk tanácsát, amikor a gyermekkori oltási ütemtervről van szó. A védőoltások csecsemőkorban kezdődnek és a felnőttkorig folytatódnak. Segítségükkel megelőzhetők olyan betegségek, mint a kanyaró, a mumpsz, a bárányhimlő, a rotavírus és más fertőzések.

A szakemberek az asztmás és más krónikus betegségekben szenvedő gyerekeknél az évenkénti influenza elleni védőoltást is javasolhatják. Ha ilyen eset áll fenn, akkor egyeztessünk gyermekorvosunkkal, hogy ő mit javasol.

3. Az alvás legyen prioritás!

Az erős és egészséges immunrendszer kialakulásához a gyerekeknek eleget kell aludniuk. Az egyes éjszakák alvásigénye életkoronként változhat:

 • 0-3 hónapos kor között 14-17 óra alvásra van szükségük
 • 4-12 hónap közöttieknek 12-16 óra alvásra van szükségük
 • 1-2 év közötti gyermekeknek 11 és 14 óra közötti alvásra van szükségük
 • 3-5 év között 10-13 óra alvás javasolt
 • 6-12 év közötti 9 és 12 óra alvás szükséges
 • 13-18 év közötti tizenéveseknek pedig még mindig 8-10 óra lenne az ideális alvásmennyiség.

Az elégtelen alvás korlátozza a szervezet azon képességét, hogy citokineknek nevezett fehérjéket termeljen, amelyek segítenek a fertőzések leküzdésében és a gyulladások csökkentésében.

4. Ösztönözzük az egészséges táplálkozást már kisgyermekkortól!

Az egészséges táplálkozás a gyermekek immunrendszere szempontjából rendkívül fontos. A szakemberek úgy is fogalmaznak, hogy a legideálisabb, ha a kicsiknek a szivárvány minden színét a tányérjukra varázsoljuk. Ehhez hívjuk segítségül a zöldségeket és a gyümölcsöket. A teljes kiőrlésű gabonák szintén kapjanak kiemelt szerepet az étkezésükben, illetve érdemes figyelmet fordítanunk arra, hogy a lehető legkevesebb feldolgozott élelmiszert fogyasszák.

5. Biztosítsuk a sok mozgást a szabad levegőn!

Soha nincs olyan rossz idő ne lehessen egy kicsit a szabad levegőn tartózkodni. A szakemberek is alátámasztják, hogy a szabadlevegőn történő rendszeres mozgás pozitív hatással lehet egészségünkre, immunrendszerünkre. Legyen szó egészsen kicsi babáról vagy akár kamaszról, figyeljünk oda rá, hogy töltsön elegendő időt a szabadban. Természetesen mindig az adott évszaknak és időjárásnak megfelelően válasszunk öltözetet, de ne riasszon el bennünket az eső, a hó, de még a fagyos levegő sem! 

+1 Támogassuk gyermekünk immunrendszerét természetes alapú étrend-kiegészítőkkel!

Hiba lenne azt gondolni, hogy minden betegség elkerülhető. Néha a fenti tippeken kívül szükség lehet egy kis extra segítségre. Ilyenkor jönnek jól a természetes összetételű étrend-kiegészítők, amelyekkel évszaktól függetlenül, egész éven át támogathatjuk gyermekünk immunrendszerét.

A Floradix ImmunErő gyógynövényes szirup pontosan ilyen. A körte, a bodza, a gránátalma, a szeder, a répa és az acerola koncentrátuma, valamint alma-szilva kivonat mellett tartalmazza azokat a fontos vitaminokat és ásványi anyagokat, amelyekkel egész éven át támogathatjuk gyermekünk immunrendszerét:

 • D3-vitamin az immunrendszer normál működéséért, a csontok és az izmok épségéért,
 • C-vitamin az immunrendszer normál működéséért, a fáradtság és a kimerültség elkerüléséért, illetve az oxidatív stressz káros hatásainak csökkentéséért,
 • B12-vitamin az immunrendszer normál működéséért, az idegrendszer megfelelő fejlődéséért és működéséért,
 • B6-vitamin az immunrendszer és az idegrendszer megfelelő működéséért, illetve a normál vörösvérsejt-képződésért,
 • Szelén az immunrendszer normál működéséért, a haj és a körmök egészségéért,
 • Cink az immunrendszer normál működéséért és a kognitív funkciók megfelelő működéséért.

Erős immunrendszer
egész évben

Shopping Cart