Barion Pixel

Immunerősítés iskolás korban – 5 tipp a betegségek elkerüléséért!

Közeledik az ősz. A tudatos szülők már most a nyár végén elkezdenek azon gondolkodni, hogy mivel támogathatnák meg gyermekük szervezetét, hogy elkerüljék az iskolai megbetegedéseket, és könnyebbé tegyék a tanulást. Ha te is ebbe a táborba tartozol, akkor jó helyen vagy, mert a mai blogbejegyzésünkben olyan egyszerű, de hatékony módszereket gyűjtöttünk össze az immunerősítés kapcsán, amelyekkel támogathatod a gyermeked immunrendszerét még az iskolakezdés előtt.

dr. Gyarmati Andrea gyermekgyógyász egy online női magazin cikkében arra hívja fel a figyelmet, hogy egy gyermek immunrendszere körülbelül 14 éves korra éri el a felnőtt immunrendszer alsó szintjét, ezért nem könnyű elkerülni a gyermekkorral együtt járó betegségeket.

Nézzük, hogy mit tehetsz annak érdekében, hogy a szeptember a viszontlátás öröméről és ne a betegségekről és a hiányzásokról szóljon!

1. Táplálkozás – az elsődleges kulcs az erős és egészséges immunrendszerhez

Az egészséges étkezés alapvető fontosságú az immunerősítés szempontjából. Figyelj oda, hogy az étkezések közötti nassolnivaló valamilyen gyümölcs vagy zöldség legyen, valamint a mindennapi étkezéseiben kapjanak főszerepet a szezonális zöldségek, gyümölcsök és a teljes kiőrlésű gabonák. Ezekben ugyanis rengeteg vitamin és ásványi anyag található, amelyek mind-mind támogatják a szervezetét, és ellenállóbbá teszik a kórokozókkal szemben.

Ne feledkezz meg róla, hogy a hozzáadott cukor gyengíti az immunrendszert. A sok cukor ugyanis leterhelheti a szervezetet, az energia az emésztésre koncentrálódik, ennek pedig az lehet a következménye, hogy a szervezet fogékonyabb lehet egyes betegségekre.

2. Megfelelő mennyiségű pihenés, alvás

A pihenés, és a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás elengedhetetlen a gyermek egészsége szempontjából, mert ez segíti az immunrendszer hatékony működését és növeli a betegségekkel szembeni ellenállást. Az immunerősítés második legfontosabb eleme tehát a pihenés.

Sajnos az a tapasztalat, hogy ahogy nő a gyermek, úgy szeretne egyre később lefeküdni. Bármennyire is ez a megszokott a diáktársak körében, próbálj ragaszkodni az időben történő lefekvéshez, mert ez legalább olyan mértékben támogatja az immunrendszert, mint a vitamindús étkezés.

3. Elegendő mennyiségű mozgás

Minél több időt tölt a gyermek a napfényben, illetve a szabad levegőn, annál erősebb és ellenállóbb lesz az immunrendszere. Ezzel egyidőben pedig a kórokozóknak sokkal kisebb lesz az esélyük arra, hogy fertőzéseket, betegségeket okozzanak.

A szabad levegő mellett a rendszeres és intenzív mozgás is nagyon hatékonyan erősítheti az immunrendszert, úgyhogy ha sokszor beteg a gyermek, akkor érdemes elgondolkodni valamilyen rendszeres sporttevékenység beillesztésén a napirendbe.

4. Higiénia és kézmosás

A tiszta kéz segít megelőzni a baktériumok és a vírusok terjedését. Bármilyen nagy már a gyermek, érdemes odafigyelni, hogy kialakuljon nála a megfelelő rutin. Időnként ellenőrizd, hogy helyes-e a kézmosási technikája, illetve tegyétek a napi rutin részévé magát a kézmosást is.

5. Egy kis plusz segítség – vitaminokat tartalmazó étrend-kiegészítő

Természetesen a legjobb, ha a gyermek a szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat természetes formában, vagyis gyümölcsök és zöldségek fogyasztásával veszi magához. Ám gyakorló szülőként tisztában vagyunk vele, hogy ez nem olyan könnyen valósítható meg a mindennapokban.

Sok gyermek válogatós, nem szívesen fogyaszt vitamindús zöldségeket és gyümölcsöket. Ha a te gyermeked is ebbe a csoportba tartozik, akkor se keseredj el, mert van megoldás. Nem szükséges mesterséges adalékanyagokkal teli termékeket vásárolnod, hiszen ma már számos olyan étrend-kiegészítő van, amelyek természetes összetevőkkel készülnek.

A Floradix családba tartozó ImmunErő étrend-kiegészítő szirup tökéletes választás 12 éven felüli gyermekek részére, hiszen válogatott gyógynövények vizes kivonatából készül, tartalmaz echinaceát és gyümölcslé koncentrátumot is. Értékes összetevői révén segít biztosítani a szervezet számára a D3-, a C-, a B12– és a B6-vitamint, valamint ezen felül tartalmaz még szelént és cinket is, amelyek mind-mind hozzájárulhatnak az immunrendszer normál működéséhez.

Az ImmunErő további előnye, hogy szirup formája miatt könnyen, kényelmesen és biztonságosan fogyasztható. Nem tartalmaz alkoholt, tartósítószereket, színezéket, illetve mesterséges aromákat. Akkor is biztonsággal fogyasztható, ha a gyermek valamilyen érzékenységgel él együtt, hiszen a Floradix ImmunErő laktóz-, glutén- és élesztőmentes, illetve vegán- és vegetáriánus étrendbe is beilleszthető.

Szeretnénk felhívni a figyelmedet arra, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a változatos és vegyes étrendet. Az oldalon található cikkeinkkel a célunk az információközlés és a tájékoztatás, semmilyen körülmények között nem szeretnénk azt sugallni, hogy étrend-kiegészítő fogyasztása nélkül nagyobb valószínűséggel fordulnak elő a betegségek, illetve nem őrizhető meg az egészség. Kérünk, hogy bármilyen egészségügyi panasz esetén első lépésként konzultálj kezelőorvosoddal és az ő ajánlása szerint járj el.  

Shopping Cart