Barion Pixel

A kisgyermekkori vashiány veszélyei

Az agy fejlődése “lépésekben” történik. Az agy különböző régióinak fejlődése eltérő ütemben zajlik és időbeli eltolódások is megfigyelhetők. Attól függően, hogy a vashiányos időszak az agy fejlődésének melyik szakaszában van jelen, a következmények eltérők lehetnek. A csecsemőkori vashiány például figyelem – és memóriazavarokban ölthet testet, illetve megváltozott szociális és emocionális viselkedés lehet a következménye.

Tehát terhesség alatt és kisgyermekeknél különösen fontos, hogy nem szabad elodázni a vaspótlást, mert annak maradandó következményei lehetnek.
(Forrás: Gyógyszertári Practinum & Novum XXIV. évfolyam 2. szám)

Szeretnénk felhívni a figyelmedet arra, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a változatos és vegyes étrendet. Az oldalon található cikkeinkkel a célunk az információközlés és a tájékoztatás, semmilyen körülmények között nem szeretnénk azt sugallni, hogy étrend-kiegészítő fogyasztása nélkül nagyobb valószínűséggel fordulnak elő a betegségek, illetve nem őrizhető meg az egészség. Kérünk, hogy bármilyen egészségügyi panasz esetén első lépésként konzultálj kezelőorvosoddal és az ő ajánlása szerint járj el.  

Shopping Cart