Barion Pixel

Adjunk-e a gyermekünknek multivitamint?

multivitamin gyerekeknek

Szükséges-e a gyerekeknek multivitamint adni? Mire kell ügyelni? Mit ajánlanak a szakemberek?

A reklámokból nap mint nap azt látjuk, hogy a gyerekeknek vitamin- és ásványianyag-kiegészítőkre van szükségük az egészséges fejlődéshez. Ez azonban így nem igaz: az egészséges étrend a legjobb forrása a vitaminoknak és ásványi anyagoknak.

Ha gyermekünk egészségesen étkezik, akkor minden vitaminhoz hozzájut. A D-vitamin termelődéséhez szükséges, hogy tavasztól őszig minél többet tartózkodjanak napon, hiszen szervezetünk állítja elő a D-vitamin nagy részét, napfény hatására. A napon tartózkodás természetesen a megfelelő óvintézkedések mellett értendő.

A gyermekek táplálására a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által kidolgozott OKOSTÁNYÉR-t ajánljuk.

Okostányér 1.
Okostányér 1.
Okostányér 2.
Okostányér 2.
Okostányér 3.
Okostányér 3.

Ha a gyermekünk mind a 4 ételcsoportból minden nap elegendőt fogyaszt, akkor nem kell aggódnunk az egészséges fejlődése miatt. A mennyiség természetesen függ a korától, nemétől és fizikai aktivitásától is.

Mikor lehet szüksége a gyerekeknek multivitaminra?

Érdemes erről a gyermekorvossal egyeztetni, de általánosságban elmondható, hogy a multivitaminos étrend-kiegészítők hasznosak lehetnek, ha:

  • testileg elmarad a fejlődésben,
  • bizonyos krónikus betegsége van vagy ételallergiája,
  • étrendje korlátozott, például vegán.

A vitamin- és ásványianyag-hiánynak ugyanis komoly következményei lehetnek: a vashiány a koncentrálóképesség csökkenéséhez vezethet, a kálcium a csontok és a fogak kifejlődéséhez és megfelelő növekedéséhez szükséges, a B-vitaminok támogatják az immunrendszert, segítik a vérképződést és az idegrendszer egészséges működését

Ha az orvos úgy ítéli meg, hogy szükséges multivitaminos kiegészítőt adni gyermekünknek, válasszunk olyat, melyet kifejezetten gyermekek számára fejlesztettek ki, s nem tartalmaz többet a napi vitamin- és ásványianyag-szükséglet 100%-ánál. Emellett ügyeljünk arra, hogy a multivitaminhoz a gyermek ne férjen hozzá, és tegyük számára egyértelművé, hogy ha finom is, ez nem édesség!

Floradix Kindervital étrend-kiegészítő gyermekeknek

A Floradix Kindervital egy jóízű étrend-kiegészítő gyermekeknek, mely kalciumot, D-vitamint és további 8 vitamint tartalmaz, így hozzájárulhat a gyermekek csontjainak megfelelő növekedéséhez és fejlődéséhez.

Folyékony állagának köszönhetően könnyen bevehető; segítheti a kalcium, az A-, D-, E-, C-, B1-, B2-, B6– és B12– vitaminok bevitelét.

A termék a tápanyagokat már oldott formában tartalmazza, könnyen bevehető. Különféle gyümölcskoncentrátumokat és válogatott gyógynövényeket tartalmaz a kellemes ízhatás érdekében.

Nem tartalmaz tartósítószereket, mesterséges színezéket – és aromaanyagokat. Laktózmentes, gluténmentes és vegetáriánusok számára is alkalmas. 3 éves kortól ajánlott, de akár felnőttek is szedhetik. 

Szeretnénk felhívni a figyelmedet arra, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a változatos és vegyes étrendet. Az oldalon található cikkeinkkel a célunk az információközlés és a tájékoztatás, semmilyen körülmények között nem szeretnénk azt sugallni, hogy étrend-kiegészítő fogyasztása nélkül nagyobb valószínűséggel fordulnak elő a betegségek, illetve nem őrizhető meg az egészség. Kérünk, hogy bármilyen egészségügyi panasz esetén első lépésként konzultálj kezelőorvosoddal és az ő ajánlása szerint járj el.  

Shopping Cart