Barion Pixel

Mire figyeljünk vastartalmú készítmények szedésekor?

Az ásványi anyagok közül a magnézium és a kalcium, a nyomelemek közül pedig a mangán és a cink gátolhatja a vas felszívódását, ezért azt javasoljuk, hogy ezek és a vastartalmú készítmény bevétele között legalább 2 órás eltérés legyen, segítve ezzel a vas felszívódását.

Több gyógyszer is kölcsönhatásba léphet a vaskészítményekkel. A vaskészítményt nem szabad együtt bevenni gyomorégés, vagy reflux kezelésére használt kalcium-, magnézium, illetve aluminiumsókat tartalmazó savlekötőkkel.

Bizonyos antibiotikumok, illetve pajzsmirigy gyógyszerek vassal történő bevétele is kerülendő. Itt is legalább 2 órás bevételbeli időeltérés ajánlott.

Tudta?

“Általánosságban elmondható, hogy a folyékony formában alkalmazott készítményekből viszonylag jó hatásfokkal felszívódhat a vas, hiszen ez esetben a nyomelem már oldott, felszívódásra kész állapotban van jelen a béltraktus vasfelszívódásra alkalmas régióiban.”
(Dr. Budai Lívia PhD. szakgyógyszerész)

Kräuterblut szirup

A Floradix Kräuterblut szirup táplálékkiegészítő szerves kötésű vasat, B1-, B2-, B6-, B12- és C-vitaminokat tartalmaz, melyek hozzájárulhatnak a fáradtság és a kimerültség csökkentéséhez, valamint részt vesznek a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban. Ezenkívül a vas, valamint a B6- és a B12-vitaminok hozzájárulhatnak a normál vörösvértest- és hemoglobin képződéshez. A C-vitamin fokozza a vas felszívódását.

Nem tartalmaz alkoholt, tartósítószert, színező- vagy mesterséges aromaanyagokat, laktózt.

Szeretnénk felhívni a figyelmedet arra, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a változatos és vegyes étrendet. Az oldalon található cikkeinkkel a célunk az információközlés és a tájékoztatás, semmilyen körülmények között nem szeretnénk azt sugallni, hogy étrend-kiegészítő fogyasztása nélkül nagyobb valószínűséggel fordulnak elő a betegségek, illetve nem őrizhető meg az egészség. Kérünk, hogy bármilyen egészségügyi panasz esetén első lépésként konzultálj kezelőorvosoddal és az ő ajánlása szerint járj el.  

Shopping Cart